Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuleczki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
masło 2 łyżki
mleko 1 1/2 szkl
rodzynki 5 dag
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jaja 3 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
twaróg 20 dag (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki ryżowe

Suchy ryż podsmażyć na roztopionym maśle, zalać mlekiem, dodać rodzynki i cynamon, gotować na wolnym ogniu, aż ryż się trochę rozgotuje. Odstawić do wystygnięcia. Wbić 2 jaja, wyrobić na jednolitą masę. Ser rozgnieść widelcem z żółtkiem 3 jajka i cukrem waniliowym. Z masy ryżowej formować kulki, do środka wkładać trochę sera, zalepiać, panierować w białku i tartej bułce, usmażyć na złoto na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 28.02.2011 06:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak