Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna Bruschetta z pastą z sera feta, z suszonymi pomidorami i oliwkami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
ser feta 100 g
mleko 1 łyżka
oliwki zielone 6 sztuk
pomidory suszone w zalewie 5 sztuk
chilli do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna Bruschetta z pastą z sera feta, z suszonymi pomidorami i oliwkami.

Bagietkę kroimy po skosie na małe kromki, układamy na blaszcze, wkładamy do nagrzanego piekarnika do czasu aż pieczywo będzie chrupkie.

W tym czasie przygotowujemy pastę: rozdrabniamy widelcem ser feta, dodajemy łyżkę mleka, pokrojone w drobniutką kosteczkę oliwki i pomidory, przyprawiamy chilli.

Chrupiące bagietki smarujemy pastą, podajemy jako przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 20.11.2011 08:04
Super przepis
Agnik 05.11.2011 13:20
mniam
agnieszka189 04.05.2011 09:40
fantastyczne
stokrotka 26.03.2011 09:42
super
madi356 25.03.2011 22:10
pycha :)
Misiek1 13.02.2011 10:10
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak