Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana golonka według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 kg
orzechy włoskie 5 dkg
natka pietruszki 2 pęczki
nac selera 1 pęczek
por 1 sztuka
piwo 1/8 litra
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
bulion mięsny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana golonka według Agi

Mięso wyjmujemy ze skory,nie przecinając jej,kroimy w kostkę i mieszamy z posiekanymi włoskimi orzechami,pietruszką i pieprzem.Skórę napełniamy farszem i zaszywamy.Na dno garnka wrzucamy warzywa,układamy na nich mięso,całość zalewamy wodą w taki sposób,by mięso było lekko zanurzone.Dodajemy kości,gotujemy aż golonka będzie miękka(ok. 2 godziny).Golonkę grilujemy ok.15 minut,polewając piwem.Masło roztapiamy,dodajemy mąkę,na chwilę zwiększamy ogień,by utworzyła sie piana.Dodajemy połowę wywaru z golonki,zagotowujemy.Dodajemy bulion mięsny w proszku,doprawiamy do smaku.Sos gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.Golonkę podajemy z sosikiem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 03.01.2012 07:43
aaaaaaaaaaaaaaaaaaam
olkaaa 27.12.2011 11:51
chętnie spróbuję
Sarenka 02.12.2011 15:44
Apetycznie brzmi
kanu83 20.08.2011 23:27
pycha
Ania67 27.06.2011 22:26
Fajny przepis
annagebalska 07.06.2011 10:23
mniam
aacaac 03.06.2011 06:56
super
Justyna Jussstiii 06.04.2011 14:57
super
Dorota59 24.03.2011 12:41
zjadłabym taką goloneczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak