Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto topielec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
mąka 2 szkl
drożdże 7 dag
jaja 3 szt
cukier 2/3 szkl
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 1/2 l
dżem wiśniowy 1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto topielec

Margarynę rozpuścić, ostudzić. Mąkę posiekać z drożdżami i jajkami, wlać lekko przestudzoną margarynę, zagnieść ciasto. Włożyć do naczynia z zimną wodą, woda musi zakryć ciasto, gdy ciasto wypłynie, zagnieść je z cukrem. Blachę wysmarować tłuszczem, położyć warstwę rozwałkowanego ciasta. Budyń ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu, przestudzić, rozsmarować po cieście, na wierch położyć dżem. Piec 45-50 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.05.2012 15:46
super
Roman5 27.02.2011 14:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak