Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa z suszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
grzyby suszone 5 dag
boczek wędzony 10 dag
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa z suszonymi grzybami

Mięso umyć, rozbić tłuczkiem tak aby powstał płat. Grzyby zamoczyć na 1 godzinę,, następnie ugotować, odcedzić i zemleć w maszynce razem z boczkiem. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, połączyć z grzybami i boczkiem. Do farszu dodać jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki, przyprawę maggi, sól i pieprz. Tak przygotowany farsz, wyłożyć na płat mięsa, rozsmarować, i zwijać ciasno w rulon. Obwiązać sznurkiem i oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i obrumienić mięso ze wszystkich stron. Zrumienione mięso przełożyć do rondla, podlać wywarem z grzybów i dusić pod przykryciem do miękkości. Podać pokrojone na porcje z dodatkiem ziemniaków i surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.12.2012 16:34
bardzo dobra
IlonaAlbertos 23.10.2012 22:23
Grzybki uwielbiam, więc na pewno zasmakowałaby mi.
Wacław 28.12.2011 14:33
pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak