Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki tarte z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku 2 szczypty
pieprz czarny 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki tarte z piekarnika

Buraki dokładnie szorujemy ,zawijamy w folie aluminiową ,układamy na blaszce i pieczemy 1 godzinę w temp .175 8 C .
Po upieczeniu lekko studzimy ,obieramy ze skóry .
Wrzucamy do wysokiego naczynia ,dodajemy masło ,sól i pieprz do smaku .
Miksujemy blenderem ,lub wcześniej same buraki ścieramy na tarce o małych oczkach ,a później dodajemy masło i przyprawy .Podajemy do ziemniaczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.01.2014 20:38
lubię takie buraczki do kotletów mielonych
olkaaa 26.05.2013 11:59
muszę zrobić
cooleczka 03.12.2012 22:14
ja też takich jeszcze nie jadłam, ale brzmi smacznie :)
bami 04.10.2011 11:39
Inny sposób przyrządzania buraczków - świetnie :)
aginaa 17.02.2011 10:03
hmmm ciekawe, z piekarnika jeszcze nie jadlam, ale na pewno zrobie :)
pacpaw 16.02.2011 19:19
ja też nie znałem i fajnie że poznałem :)
ben-ka 15.02.2011 15:13
Buraczki na ciepło to przysmak mojej rodziny ale takiego sposobu to nie znałam do tej pory.
Aniunia773 13.02.2011 17:15
super z wolowinka;)
MAR3STA 13.02.2011 09:54
ja nigdy takich nie robiłam, pomysłowe;)
alaaa 12.02.2011 20:36
bardzo dobre już jadłam takie,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak