Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kajmakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleka skondensowanego słodzone 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kajmakowy

Mleko gotujemy około 3 godzin zanurzone w wodzie.Po ugotowaniu dodajemy spirytus lub wódeczkę (według własnego gustu- ja lubię delikatne likiery)Całość miksujemy( wódeczkę dolewamy stopniowo cały czas miksując aby nie zrobiły na się grudki)Jeżeli wyjdzie nam zbyt gęste zawsze można dolać mleka ale skondensowanego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak