Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mak 1 łyżka
jaja 1 sztuka
mąka 20 dag
oliwa 1 łyżeczka
woda letnia 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Przesiać mąkę dodać jajko, oliwę oraz suchy mak. Dodać wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Następnie odstawić ja na 30 minut. Rozwałkować ciasto i pokroić je w romby. Wrzucać na lekko osoloną wodą. Takie kluski świetnie smakują ze śmietaną lub jakimś sosem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damian19 13.02.2011 16:44
tak to jest pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak