Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
pieczarki 50 dag
cebula 3 szt
czosnek 2-3 ząbki
pomidory z puszki 8 szt
mąka pszenna 1,5 łyżki
olej 1/3 szklanki
tymianek do smaku
rozmaryn do smaku
bazylia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z warzywami

Wątróbki umyć, osuszyć, obsypać mąką i usmażyć na gorącym oleju. Cebulę pokroić w plastry i zeszklić na maśle wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami. Po 10 minutach, dołożyć wątróbki, zgnieciony czosnek, zioła i przyprawy. Wszystko razem zagotować, dusić jakieś 5-10 minut i dołożyć pomidory z puszki. Całość zostawić na ogniu jeszcze jakieś 5 minut.
Świetnie pasuje do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 21.08.2011 20:19
Pycha!
Ania67 12.07.2011 00:00
świetny przepis
Halusia 12.06.2011 12:44
Smaczne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak