Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchwiowo - pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 kg
pomarańcza 2-3 szt
bulion drobiowy 1,5 l
imbir 1 mały kawałeczek
śmietana 1 łyżka
Liście mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchwiowo - pomarańczowa

Marchew obrać, wypłukać, pokroić w kostkę i obgotować w bulionie. Po 10 minutach dołożyć sok wyciśnięty z pomarańczy, pokrojony drobno imbir i startą skórkę z 1 małej pomarańczy. Gotować na wolnym ogniu. Po zdjęciu z ognia całość zmiksować można doprawić do smaku. Nalać do miseczek, na środku zrobić małą plamkę ze śmietany i wbić w nią listek mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 25.11.2011 13:14
spróbowałabym tej zupki
ankaryba 31.07.2011 16:10
pyszne
FAFIK 19.07.2011 14:52
Smaczne i aromatyczne!
Ania67 11.07.2011 23:55
ciekawa propozycja
Halusia 26.05.2011 07:32
Smaczne
basia70 16.05.2011 14:37
super
Krystyna32 17.03.2011 09:01
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak