Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony ser salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser salami 30 dkg
pieczarki 30 dkg
papryka czerwona 1 szt.
papryka zielona 1 szt.
jajko
śmietana 30% 1 szkl.
sól
natka pietruszki 2 łyżki
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 1/4 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: smażony ser salami

pieczarki umyć i pokroić na kawałeczki,paprykę w ukośną kostkę,na rozgrzaną oliwę wrzucić mieszankę i smażyć przez 2min.dodać listki laurowe,pieprz,ziele angielskie,bulion i śmietanę,przyprawić do smaku solą i pieprzem wszystko wymieszać i dusić ok.15min.ser pokroić w plastry,jajko rozkłócić i przyprawić pieprzem,bułkę tartą wymieszać z posiekaną natką pietruszki i panierowac plastry sera w jajku a następnie w bułce tartej,smażyć na średnim ogniu z obydwu stron na złoty kolor,podawać z sosem warzywno-pieczarkowym,potrawa ta dostarcza nam dużo wapnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.07.2013 21:06
bardzo lubię
Angelika10 13.01.2012 00:19
pyszności
Grazyna0211 25.04.2011 12:09
przepyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak