Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki podane inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
jogurt 400 ml
truskawki świeże około 0,5 kg bez szypułek
śmietana kremówka do dekoracji
woda 1 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki podane inaczej

W 1 szkl wrzącej wody rozpuścić galaretkę i bardzo dokładnie wymieszać. Przygotowaną galaretkę odstawić do schłodzenia. Do pojemnika wlać jogurt i ubić go za pomocą miksera, a następnie powoli wlać schłodzoną galaretkę. Całość ubijać , aż powstanie puszysta masa. Od razu przelać ją do pucharków i odstawić w chłodne miejsce. Do tężejącej masy wciskać (czubkami) truskaweczki (należy umieszczać je bardzo gęsto!). Odstawić do schłodzenia. Przed podaniem można udekorować ubitą śmietaną kremówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak