Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z kaszy mannej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
kasza manna 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
jajko 1 szt
sok malinowy 1/3 szkl (gęstego soku)

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z kaszy mannej

Do rondelka wlać mleko, wsypać kaszkę manną i doprawić solą, cukrem do smaku. Ugotować kaszkę manną na gęsto, następnie pozostawić ją do schłodzenia. Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć z odrobiną cukru na puszystą masę, a białka ubić odzielnie na sztywną masę. Schłodzoną kaszkę ubić za pomocą miksera, dodając masę żółtkową, a następnie powoli wlewając gęsty sok. Gdy składniki utworzą jednolitą masę dodać ubite białka -delikatnie mieszając. Przygotowany mus przelać do pucharków i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak