Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól z kury

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurła 1 szt.
marchew 4 szt
por mały 1 szt.
seler 1/4 szt.
cebula 1 szt.
pietruszka 1 szt.
sól, pieprz do smaku
kostka drobiowa 1 szt.
kostka wołowa 1 szt.
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól z kury

Mięso dokładnie umyć po porcjować, warzywa obrać, umyć, włożyc do mięsa. Zalać wodą aby zakryła zawartość garnka. Dodać 1 łyżeczkę soli, gotować 10 minut. Gdy zaczną się zbierać szumowiny, dokładnie je wybrać łyzką cedzakową. Dodać obie kostki, trochę pieprzu i 1 łyżeczke cukru (wtedy mięso szybciej zmieknie), gotować na małym ogniu do miękkości. Podawać z makaronem lub gotowanymi kartoflami (ja takie lubię). Marchewkę pokroić w talarki i dodać do miseczek przed nalaniem rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 20.07.2011 23:53
taki babciny - najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak