Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 50 dag
drożdże 7 dag
cukier 4 łyżki
sól 1/3 łyżeczki
mleko 1 szkl
jaja 4 szt
masło 5 dag
kaszka kukurydziana

Przepis i sposób przygotowania na: bułki kukurydziane

Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i szczyptą soli, dodać letnie mleko, jajka i roztopione i ostudzone masło. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Blaszkę posmarować olejem, posypać kaszką kukurydzianą. formować niewielkie bułeczki, układać w odstępach, każdą posmarować wodą, naciąć krzyż i odstawić do wyrośnięcia, piec 15-20 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 23.12.2011 02:36
bardzo smaczne :)
romanrafal
romanrafal 11.11.2011 17:42
fajne
Roman5 25.02.2011 01:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak