Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier ziołowy ( benedyktyński )

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kolendra 6 gr
kminek 3 gr
Czarnuszka nasiona Prymat 3 gr
pestki jabłek 6 szt
Goździki całe Prymat 1 szt
anyż 1/2 gr
mięta 1 gr
Majeranek suszony Prymat 1,5 gr
cukier 30 dag
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna
wódka 1 l
Owoc jałowca cały Prymat 3 gr
Kurkuma mielona Prymat 1/2 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Likier ziołowy ( benedyktyński )

Wszystkie składniki wrzucić do szklanego naczynia, zalać wódką i odstawić w ciemne chłodne miejsce na minimum 2 tygodnie. Po upływie tego czasu likier wymieszać z cukrem, przecedzić przez gazę, przelać do butelek i znów odstawić na 2 - 3 tygodnie. Najlepiej jednak smakuje po upływie roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.04.2012 22:25
super
pacpaw 09.09.2011 19:43
istny skarb!
caroline1983 30.06.2011 20:04
Smaczny i podobno posiada własciwości lecznicze
FAFIK 05.06.2011 16:10
Ciekawy smak!
grazia1 27.04.2011 14:47
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak