Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki smażone na maśle

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 1 kg
masło 1 kostka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki smażone na maśle

Maślaki oczyścić, obrać ze skórki i wypłukać. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić grzyby i zrumienić je z każdej strony. Pod koniec smażenia posypać solą. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.08.2011 20:29
młode maślaczki to jedne z najsmaczniejszych grzybów do smażenia
Halusia 31.05.2011 22:29
Ciekawe jak to smakuje!
annagebalska 28.03.2011 07:12
pycha
FAFIK 16.02.2011 14:08
Ach, te grzybki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak