Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczypiorkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
olej 4 dkg
szczypiorek usiekany 0.5 dkg
sok z cytryny 0.5 dkg
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczypiorkowy

Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać. Wyjąć żółtka, utrzeć z olejem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem, rozrzedzić przegotowaną wodą do porządnej gęstości. Dodać drobno posiekane białka i szczypiorek. Podawać do zimnych wędlin i mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.11.2012 22:09
uwielbiam takie sosy
Tomasz17 10.06.2011 10:41
ciekawy sosik
Juleczka20 01.06.2011 19:32
pycha
anja3107 24.03.2011 10:21
fajny sosik ;-)
pigila
pigila 19.02.2011 21:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak