Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stirrup cup

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brandy 40 ml
sok pomarańczowy 30 ml
syrop cukrowy 20 ml
brandy cherry 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: stirrup cup

Wlej składniki
do shakera wypełnionego 2/3 kostkami lodu. Wstrząśnij. Przecedź do niskiej, szerokiej szklanki wypełnionej lodem.
Wykonanie syropu cukrowego:
Zagotuj wodę w rondlu na średnim ogniu. Wsyp cukier
i mieszaj, ale nie gotuj. Po rozpuszczenia cukru ściągnij garnek z ognia. Gdy syrop ostygnie, przelej do szklanej butelki ze szczelnym zamknięciem. Przechowuj w lodówce.


SYROP CUKROWY: (na 1 litr)
3 szklanki wody
3 szklanki cukru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak