Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet malinowo-jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny mrożone 1 szkl.
jogurt 1 i 1/2 szkl.
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
białko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet malinowo-jogurtowy

Jogurt naturalny, mrożone maliny, cukier i sok z cytryny dokładnie zmiksować. Żelatynę namoczyć z 2 łyżkami wody, gdy napęcznieje rozpuścić, cały czas mieszając masę owocową, dodać żelatynę. Białko ubić na sztywno i na koniec dodać do masy. Wstawić do zamrażarki. Gdy sorbet będzie gęsty, wyjąć, dokładnie wymieszać. Znów wstawić do zamrażarki i zaczekać, aż znów zamarznie. Podawać w wysokich szklankach. Na wierzch położyć mrożone malinki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 27.12.2011 08:50
pycha
ronald88 16.11.2011 10:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak