Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Makowiec\" z białek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
margaryna 1 kostka
cukier puder 25 dag
białka jajek 1 szkl.
mak 1 szkl.
proszek do pieczenia 15 g
cukier waniliowy 1 op.
margaryna do smarowania 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: \"Makowiec\" z białek

Formę wysmarować margaryną i wysypać tarta bułka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Kostkę margaryny rozpuścić i ostudzić. Mak wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mąką. Dodać rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta, połączyć delikatnie mieszając. Wylać ciasto do formy. Piec w temp. 150 stopni około 50-60 minut. Podawać posypany cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak