Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki duże 12 szt
mąka pszenna 6 dkg
mleko 8 ml
piwo 8 ml
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 200 ml
zielenina do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w cieście

Krewetki osącz z wody. Przygotuj ciasto: mąkę zmiksuj dokładnie z mlekiem, piwem, dodaj jajko, sól i pieprz. Przygotowane ciasto przykryj i odstaw na 15minut. Dopraw do smaku według własnego uznania. w rondelku rozgrzej olej. Trzymając krewetki za ogon, zanurzaj je w cieście i smaż przez 5-7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.02.2013 01:33
krewetki to nie moje smaki,ale przepis super
KasiaK90 18.12.2011 10:20
pycha
anja3107 10.03.2011 10:46
na pewno super
halinka1011 12.02.2011 10:16
świetny przepis
Krystyna32 12.02.2011 09:26
musze spróbować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak