Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Faworki\" z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt.
jajko 2 szt
sok z cytryny 2 łyzki
sol, czosnek do smaku
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: \"Faworki\" z indyka

Mięso pokroić na dość długie 1 cm grubości plastry. Mięso natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Na środku każdego mięsnego paska zrobić 3 cm nacięcie i przewinąć jak faworki. Jajka roztrzepać z mlekiem. Mięso maczać w jajku, obtaczać w bułce i smażyć w głębokim, gorącym oleju z obu stron. Podawać z sałatkami na bazie kapusty pekińskiej

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 12.02.2011 10:21
będą robione na walentynki, w poniedziałek będzie zdjęcie
halinka1011 12.02.2011 10:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak