Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti marchewkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
sos do spaghetti 330 ml
marchewka 3
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
makaron spaghetti 500 g
olej do smażenia 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti marchewkowe

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso mielone przyprawiamy solą, przyprawą do spaghetti i smażymy na łyżce oleju. Gdy tłuszcz z mięsa zacznie się wytapiać (jeśli będzie go bardzo dużo można odlać) dodajemy plasterki marchewki i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy sos ze słoika, zmniejszamy ogień i przykrywamy. Dusimy, aż marchewka będzie miękka. Na ostatnie 5 minut duszenia dodajemy wszystkie przyprawy: pieprz ziołowy oraz zioła prowansalskie. Tak przygotowanym sosem polewamy makaron. Posypujemy świeżo tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 07.05.2012 14:22
pycha
kuklik 27.02.2012 17:45
ciekawe
Ada-Gaba 30.12.2011 20:53
pyszne !
Mariusz10 23.07.2011 23:01
super propozycja
caroline1983 09.05.2011 13:47
Ciekawa kombinacja
RenataZ-et 25.02.2011 16:57
Marchewkowe spaghetti? Jak dla mnie rewelacja!
accee 13.02.2011 23:56
smaczne
Katarzyna/kate1980 13.02.2011 13:40
ciekawy pomysł
ben-ka 12.02.2011 09:49
Zjadłabym:)
Krystyna32 12.02.2011 09:28
ale dobre !!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak