Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 g
sos beszamelowy
ocet winny 150 ml
woda 150 ml
ziarna jałowca 5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cielęcina bez kości 1,5 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina pod beszamelem

Mięso natrzeć zmielonym jałowcem i włożyć do płaskiego naczynia. Ocet zagotować z wodą, ziarnami jałowca i liściem laurowym. Gorącą marynata zalac mięso i odstawic na 3 godz. Po tym czasie mięso osuszyć i natrzec solą. Na patelnii rozgrzać 3 łyzki margaryny i zrumienić cielęcinę z obu stron. Mięso włożyć do brytfanki, obłożyć kawałeczkami margaryny i pieć w piekarniku ok 1,5 godz. polewając marynatą i sosem spod pieczeni. Upieczoną cielęcinę pokroić na plastry, przełożyc do podłuznego naczymnia, zalać beszamelem, posypać tarta bułką, położyc na wierzch kilka plasterków margaryny i zapiec ok. 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 29.08.2013 08:26
to musi być smaczne
Tika4444 17.12.2011 18:54
ciekawy przepis
Tika4444 17.12.2011 18:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak