Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z czekoladową nutą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy 2.5 dkg
kakao 2.5 dkg
serek homogenizowany 30 dkg
krem kokosowy 12 dkg
śmietana 30% 15 dkg
brandy 4 dkg
białko 2 szt
kakao do posypania do smaku
wiśnie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Z czekoladową nutą

Serek homogenizowany i krem kokosowy utrzyj z dodatkiem cukru na gładką masę. Następnie dodaj lekko ubitą śmietanę i brandy. Delikatnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno, sztywną pianę delikatnie wymieszaj z masą kokosową. Powstały mus przełóż do pucharków deserowych. Wstaw na około 30 minut do lodówki. Przed podaniem udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 01.05.2011 09:01
super
gosia47-47 02.03.2011 16:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak