Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 600 g
pieczarki 5 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

Piersi kurczaka kroimy w poprzek. Lekko rozbijamy dłonią, uważając aby nigdzie jej nie przerwać. Posypujemy solą i papryką (papryką tylko z jednej strony). Odstawiamy na bok. Pieczarki kroimy w kosteczkę i prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną puszczać soki zdejmujemy z ognia. Ser kroimy w plastry. Na pierś, od strony posypanej papryką kładziemy ser, na to pieczarki i całość zawijamy formując roladki. W razie potrzeby można spiąć wykałaczkami. Następnie obtaczamy w mące, jajku wymieszanym z pieprzem, bułce tartej i smażymy na rumiano. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 05.11.2012 09:52
klasyka gatunku ;)
anulka69 06.05.2012 10:09
pyszne
Sroczka 24.12.2011 21:03
lubię takie
Mirka-Ludomila 06.10.2011 07:43
bardzo smaczne
Beatris 07.07.2011 09:59
Robię bardzo często podobne.
ewaa 10.05.2011 21:37
smaczne:)
Emilia22 17.02.2011 15:29
świetnie się prezentują
kochanyptysiu 14.02.2011 22:29
bardzo fajne!
accee 13.02.2011 23:56
Extra
Katarzyna/kate1980 13.02.2011 13:40
jak pięknie wyszły
Iwona51
Iwona51 13.02.2011 11:17
ale narobiłeś mi smaka
krzyniu1984 13.02.2011 07:52
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak