Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
kapusta biała 1 kg
jajko 2 szt
cebula 2 szt
ryż 1 szkl
kasza manna 1 szkl
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki francuskie

Ryż lekko ugotować żeby nie był całkiem miękki. Kapustę drobno poszatkować , cebule pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z poszatkowaną kapustą , ugotowanym ryżem i kaszą manną. Dodać jajka ,.cebulę , sól i pieprz Uformować klopsy obtoczyć w bułce tartej i upiec. Upieczone klopsy włożyć do garnka . Koncentrat pomidorowy rozrobić w 1 ½ wody , zalać nim upieczone klopsy. Gotować 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak