Gołąbki francuskie

Gołąbki francuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • kapusta biała

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • ryż

    1 szkl
  • kasza manna

    1 szkl
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż lekko ugotować żeby nie był całkiem miękki. Kapustę drobno poszatkować , cebule pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z poszatkowaną kapustą , ugotowanym ryżem i kaszą manną. Dodać jajka ,.cebulę , sól i pieprz Uformować klopsy obtoczyć w bułce tartej i upiec. Upieczone klopsy włożyć do garnka . Koncentrat pomidorowy rozrobić w 1 ½ wody , zalać nim upieczone klopsy. Gotować 1 godzinę

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat