Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 35 dkg
jajko 1 szt
olej 2 dkg
sól do smaku
twaróg 0.5 kg
rozmaryn do smaku
majeranek do smaku
żółtko jajek 1 szt
kwaśna śmietana 4 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 5 dkg
masło 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziołami

Z mąki, jajka, oleju i soli zagnieć ciasto, owiń w folię i zostaw na ok.1h w lodówce. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj do sera wraz ze śmietaną, żółtkami i ziołami. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Ciasto rozwałkuj, nakładaj farsz w odstępach i posmaruj lekko wodą. Nałóż drugi kawałek rozwałkowanego ciasta i zlep dokładnie. Wycinaj kwadratowe pierożki przy pomocy radełka. Gotowe pierogi gotuj w osolonym wrzątku. Podawaj na ciepło z roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 11.06.2011 08:37
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak