Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na biszkoptach.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 2-3 op do wyłożenia dwóch warstw w blas
galaretka brzoskwiniowa 2 op
śmietana 30% 400 ml
śnieżka 2 op
brzoskwinie w puszce 1 szt mała
masło 1\\2 szt
ser biały 1\2 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Na biszkoptach.

POLEWA CZEKOLADOWA:
0,5 kostki margaryny,
0,5 szklanki cukru,
2 łyżki kakao,
2 łyżki wody.
1 łyżeczka żelatyny

Biszkopty rozłożyć w tortownicy, lub w innej foremce i lekko nasączyć (jeśli robimy ciasto z myślą o dzieciach to mlekiem, a jeśli dla dorosłych to alkoholem).
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Kilka brzoskwiń z syropu pokroić w kostkę. Śmietanę ubić ze śnieżkami, dodać zmielony ser. Gdy galaretka przestygnie dodać ją razem z brzoskwiniami do przygotowanej masy i wymieszać. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopty. Na masę wyłożyć warstwę biszkoptów. W rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, kakao i wodę.
Na małym ogniu połączyć składniki aby poswatała nie za gęsta polewa.
Polać nią wierzch ciasta. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak