nadziewany kalafior

nadziewany kalafior

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • musztarda

    1 łyzka
  • cebula

    1 szt
  • soł, pieprz, sok z cytryny

  • kalafior

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora dokładnie umyć, zalać wrzątkiem zakwaszonym sokiem z cytryny, gotować około 10 minut.
Zahartować zimną woda.
Cebule obrać, drobno posiekać, dodać do mielonego mięsa wraz z jajkiem, tartą bułka, solą, pieprzem i musztardą.
Dokładnie wymieszać, doprawić.
Masę wcisnąć między różyczki obgotowanego kalafiora.
Kalafiora owinąć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.
Podawać polanego masłem z bułeczką lub sosem pomidorowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

26.11.2011 18:45
ciekawe

ronald88

15.09.2011 15:11
uwielbiam kalafior

jasiek

18.01.2011 00:43
super, zupełna nowość

Pajecznik

23.11.2010 00:21
super pomysł

banditka

17.09.2010 11:38
super

buksiak12

14.09.2010 17:24
super

patelka

18.08.2010 12:53
uwielbiam kalafiora

noculos

30.06.2010 11:16
Bardzo fajny przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat