Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding bananowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciabata 175 g
cukier brązowy 5 dkg
białko 3 szt
esencja waniliowa 0.15 dkg
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0.1 dkg
sól do smaku
banan 450 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding bananowy

1. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Prażyć kostki pieczywa 7min, aż zrobią się chrupiące. wyjąć z piekarnika i zmniejszyć jego temp. do 180 stopni.
2. Utłuc banany tłuczkiem do ziemniaków w dużej misce.Wsypać brązowy cukier i starannie wymieszać. Ucierając dodać mleko ryżowe, białka, esencję waniliową, gałkę muszkatołową i sól.
3. Wysypać grzanki do naczynia żaroodpornego i polać przecierem bananowym.
4. piec 35 minut, aż pudding wyrośnie i się zetnie. Przed podaniem odczekać aż ostygnie do temp. pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 28.03.2013 13:38
smaczny,bo domowy
Betka 27.06.2012 00:10
mniammm;)
tomek18 09.09.2011 07:28
pyszny
KasiaK90 24.06.2011 22:36
super
Juleczka20 27.04.2011 12:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak