Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z serem camembert

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

muszle makaronowe 1 op
szpinak mrożony 1 op
masło
camembert 2 op
wino białe 1/2 szklanki
sól
pieprz
bulion warzywny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z serem camembert

Muszle ugotować 7-10 minut w osolonej wodzie na półtwardo, zahartować w zimnej wodzie. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, 1 ser i wino. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę dusić. Napełnić farszem muszle i ułożyć w naczyniu żaroodpornym na wylanym bulionie. Drugi ser camembert pokroić i ułożyć na muszlach. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 08.04.2013 15:22
swietny orzepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak