Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki po wegiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
wieprzowina 30 dag
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
papryka 2 straki
czosnek 2 ząbki
rosół 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: placki po wegiersku

Mięso pokroić w kostkę i z posiekaną cebulą zrumienić na smalcu.
Zalać rosołem, posolić, dodać kilka ziaren pieprzu.
Dodać pokrojoną w paseczki paprykę.
Gdy mięso będzie miękkie, przyprawić mielona papryką i czosnkiem.
Na średniej patelni rozgrzać olej i usmażyć 4 dość grube placki ziemniaczane, rumieniąc je z obu stron.
Nakroić każdy, tworząc kieszeń.
Włożyć do niej porcje mięsa z sosem i podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 01.07.2013 15:18
świetnie sie prezentuje :)
Izka192 20.09.2011 20:36
super się prezentuje
treonina 08.07.2011 13:53
Pamiętam jak pierwszy raz jadłam takie u cioci :-) Teraz robię sama, na prawdę bardzo dobre!
Jastinka 05.03.2011 21:58
smaczne
Izka192 11.01.2011 19:16
Bardzo apetycznie wygląda.
iwona332 27.09.2010 01:03
super
banditka 08.09.2010 11:14
jedno z moich ulubionych dań ;)
Patrycja40 17.06.2010 08:54
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak