Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle makaronowe ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

muszle makaronowe duze 1 op
szpinak świeży 1 op
masło
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
jajko 2 szt
ser gouda 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle makaronowe ze szpinakiem

Muszle ugotować 7-10 minut w osolonej wodzie na półtwardo, następnie odsączyć i zahartować w zimnej wodzie. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ser żółty oraz wbić jajka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę podgrzać. Napełnić farszem muszle i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 23.11.2012 17:52
fajne
fictor123 19.09.2012 17:41
wygladaja super
fictor123 19.09.2012 17:41
wygladaja super
adam1f 05.06.2012 00:40
dobre
Małgorzata106 24.02.2012 19:21
super
marchewka 28.12.2011 00:03
rewelacyjnie wyglądają (muszą być pyszne)
Ewa104 10.11.2011 12:29
Piękne!
Tomek13 09.05.2011 13:20
uwielbiam szpinak
MAR3STA 12.02.2011 20:44
smaczne szpinakowe muszelki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak