Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
cebula 3 szt
papryka konserwowa 1 słoik
przecier pomidorowy 1 słoiczek
ziemniaki 1/2 kg
smalec 2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Mięso pokroić w cienkie paseczki lekko podpiec na smalcu dodać drobno pokrojoną cebule zarumienić. Dolać wody i gotować aż mięso będzie miękkie.
Dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i dalej gotować.
Jak ziemniaki będą miękkie dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę konserwową obraną ze skóry . Następnie dodać magi , pieprz , sól , paprykę mieloną słodką ( do smaku ) i przecier pomidorowy.Na sam koniec dodać utarty czosnek. Całość zatrzepać mąką z wodą i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 26.11.2010 11:58
mniam
iwona332 01.11.2010 12:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak