Bogracz

Bogracz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • smalec

    2 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie paseczki lekko podpiec na smalcu dodać drobno pokrojoną cebule zarumienić. Dolać wody i gotować aż mięso będzie miękkie.
Dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i dalej gotować.
Jak ziemniaki będą miękkie dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę konserwową obraną ze skóry . Następnie dodać magi , pieprz , sól , paprykę mieloną słodką ( do smaku ) i przecier pomidorowy.Na sam koniec dodać utarty czosnek. Całość zatrzepać mąką z wodą i jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

26.11.2010 11:58
mniam

iwona332

01.11.2010 12:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat