Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 op
cannelloni 3/4 op
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 1 op
czosnek 2 ząbki
masło
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem

Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wbić jajka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę podgrzać.
Makaron troszkę ugotować w osolonej wodzie, zimne rurki napełniać farszem szpinakowym. Formę żaroodporną posmarować oliwą , ułożyć makaronowe rurki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 19.12.2011 18:23
Robiłam podobne - bardzo smaczne!
Tomek13 29.03.2011 13:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak