Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser mandarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki w puszce w zalewie 2 puszki
jogurt naturalny 2 opakowania
cukier do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser mandarynkowy

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać, aby nie powstałyt grudki. Mandarynki wraz z sokiem z puszki przelać do innego naczynia(najlepiej kilka mandarynek pozostawić do dekoracji). Za pomocą blendera zmiksować mandarynki, następnie do zmiksowanej masy dodać cukier i jogurt naturalny. Wszystko dokładnie połączyć a na końcu dodać żelatynę, a także przemieszać. Przygotowany deser rozlać do pucharków i schłodzić w lodówce- na kilka godzin(aż stężeje). Pzzed podaniem udekorować pozostałymi mandarynkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak