Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewiórka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 szklanka posiekanych orzechów
jaja 4 szt.
olej 1 szkl.
jabłka 3 duże szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewiórka

Jaja ubić z cukrem, dodaćmąkę, proszek, sodę. Mieszając dodać cienkim strumieniem olej. Gładkie ciasto wymieszać z orzechami i jabłkami pokrojonymi w drobną kostkę. Piec do \"suchego patyczka\" ok 30-40 minut w 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.09.2010 01:02
super
Allice 14.08.2010 12:44
Fajne ciasto i nazwa super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak