Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z serem ricotta i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 op
masło
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
jajko 2 szt
ser ricotta 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z serem ricotta i jajkiem

Szpinak rozmrozić i dusić na maśle aż wyparuje woda . Przed końcem duszenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką. Dodać ser i jajka, dokładnie wymieszac i chwilkę dusić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 19.11.2012 10:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak