Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa duszona z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szałwia posiekana 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
wieprzowina 1/2 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa duszona z ziołami

Mięso umyć, natrzeć roztartym czosnkiem z solą i 1 łyżką przypraw (szałwia i natka pietruszki). Włożyć do naczynia i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie mięso oczyścić z przypraw, włożyć na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć mięso do rondelka, podlać odrobiną wody, oprószyć pieprzem i dusić pod przykryciem. Gdy mięso zacznie mięknąć dodać pozostałe przyprawy i dusić do miękkości. Mięso pokroić na porcje, polać przecedzonym przez sito powstałym sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.09.2013 15:40
smaczne mięsko :)
Iwusia 20.05.2012 21:56
smakowita
Seba 04.01.2012 14:27
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak