Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa misz-masz

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójny
mięso mielone 40 dag
parówki 3 szt
sok pomidorowy 1 l
pomidory z puszki
fasola biała
włoszczyzna
cebula
ogórek kiszony 2 szt
sól, pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa misz-masz

Włoszczyznę ścieramy na tarce. Wrzucamy do garnka. Filet z kurczaka podsmażamy na patelni z mięsem mielonym. Dodajemy do włoszczyzny. zalewamy sokiem z pomidorów. Paprkykę i ogórki kroimy w kostkę. dodajemy do kurczaka. Parówki kropimy dodajemy do zupy, Pomidory fasolę odsączamy dodajemy. Przyprawiamy solą pieprzem majerankiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.04.2012 22:49
To taki zupo-sos. Nie słyszałam wcześniej o zupie z mięsem mielonym :)
maciek7 21.03.2012 19:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak