Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z makiem i kokosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kokos 22 dkg
mak 22 dkg
cukier 22 dkg
masa
budyń waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 9 sztuk
cukier 3 łyżki
Biszkopty 1 paczka
białko 9 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wódka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z makiem i kokosem

Ubić białka na sztywno z cukrem. Kokos wymieszać z makiem i proszkiem do pieczenia, połączyć z białkami. Wyłożyć ciasto na blachę. Upiec.
Masa: utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, następnie łączyć z ugotowanym i ostudzonym budyniem. Gotową masę wyłożyć na placek, biszkopty namoczyć w wódce i układać na placek. Można polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.09.2011 08:16
pyszny
Iwona51
Iwona51 29.07.2011 11:08
pycha
owca441 09.05.2011 22:09
super
Izabela/bella81 13.03.2011 11:54
smaczny
teresa18 12.02.2011 15:18
pyszności, to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak