Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewek i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 2 pęczki
jabłka 2 szt
sok z cytyny 2 łyżki
majonez 1/2 szkl
szczypiorek siekany 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewek i jabłek

Rzodkiewkę umyć, zetrzeć na tarce z drobnymi otworami, oprószyć solą i cukrem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Jabłka i rzodkiewki włożyć do salaterki, dodać majonez, wymieszać, przyprawić do smaku, posypać siekanym szczypiorkiem. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosc 12.10.2022 15:29
Można dodać ogórka?
IlonaAlbertos 15.07.2013 12:54
Smaczna, lekka i zdrowa.
ankaryba 25.05.2012 12:04
pyszna i zdrowa :-)
Magdalena80 14.06.2011 22:59
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak