Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 1 kg
mąka kartoflana 25 dag
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Kartofle obrać, umyć i ugotować w wodzie osolonej 1 łyżką soli. Ugotowane kartofle przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski dodać mąkę kartoflaną, dobrze wyrobić na gładką masę. Uformować z masy kulki, w każdej zrobić dziurkę. Wrzucać do osolonej, wrzącej wody. Gotować aż do wypłynięcia. Podawać do duszonych mięs w ciemnych sosach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 12.02.2011 18:52
uwielbiam kluski z sosami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak