Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

majonez z całych jajek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
olej 1 szklanka
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: majonez z całych jajek

Jajko najpierw trzeba sparzyć wbić do miseczki dodać musztardę i sól i wymieszać,do tego wlać olej może być też oliwa.Majonez ubijać najlepiej blenderem lub ubijaczką.Gotowy już majonez doprawić solą i sokiem z cytryny.Zeby był gęściejszy np do dekoracji trzeba dać więcej oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.07.2011 07:49
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak