Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z makaronem ryżowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
śmietana 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
sól do smaku
makaron ryżowy 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z makaronem ryżowym

Grzyby namoczyć w szklance wody, pokroić na kawałki. Następnie do grzybów wlać 3 szklanki wody, zagotować, dodać warzywa, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i połączyć z zupą. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać. Makaron ryżowy namoczyć w gorącej, osolonej wodzie przez około 3 minuty, odcedzić. Wyłożyć na talerze i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.05.2012 23:03
Musi być dobra
Seba 05.02.2012 00:49
smaczna
Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:35
moja ulubiona
mirosława4 02.12.2011 18:36
smaczniutka zupka:)
gacopierz23 17.05.2011 20:42
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak