Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piwna karkówka w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
piwo jasne 0,5 l
włoszczyzna 1 pęczek
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: piwna karkówka w sosie pomidorowym

Włoszczyznę oczyść, pokrój na kawałki. Karkówkę natrzyj solą i pieprzem, ułóż w brytfannie. Zalej piwem, dodaj przecier pomidorowy i włoszczyznę, piecz 1 godzinę w temp. 180 stopni. Mięso wyjmij. Wywar przecedź, zagęść mąką, zagotuj. Przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.04.2011 15:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak